Churros s čokoládovou omáčkou
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 hrn. Voda
160 g Maslo
4 lyžice Cukor
Soľ
2 hrn. Hladká múka
4 kus Vajcia
Vanilkový extrakt
240 g Horká čokoláda
160 ml Smotana
8 lyžice Cukor
2 lyžice Škorica
Príprava
Krok 1 /8
Do stredne veľkej rajnice dajte vodu, cukor, maslo a štipku soli. Na strednú teplotu zahrejte a nechajte maslo rozpustiť. Všetko dobre premiešajte.
Krok 2 /8
Prisypte hladkú múku a vymiešajte cesto. Rajnicu vráťte späť na sporák a za stáleho miešania stierkou zahrievajte. Počas chvíľky budete mať cesto hladkej konzistencie, ktoré nezostáva na stenách rajnice.
Krok 3 /8
Cesto zložte z platne, dajte ho do sklenenej misky nechajte aspoň 10 minút vychladnúť.
Krok 4 /8
Teraz primiešajte vanilkový extrakt a 2 vajcia. Ideálne jedno vajce a extrakt, premiešajte, a potom druhé vajce.
Krok 5 /8
Cesto preložte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou. Teraz na papier na pečenie vytvorte požadovaný tvar. My sme zvolili prútika, ale môžu to byť iba prúžky, esíčka alebo napríklad valentínske srdiečka. Preložte do koša teplovzdušnej fritézy a dajte piecť.
Krok 6 /8
Na čokoládovú omáčku si dajte do sklenenej misky kvalitnú horkú čokoládu a dajte ju rozpustiť na vodný kúpeľ.
Krok 7 /8
Prilejte smotanu izbovej teploty a vymiešajte lesklú omáčku.
Krok 8 /8
Churros po upečení obaľte v zmesi cukru a škorice.
