Treska, cherry rajčiny a bazalka
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
0.5 čl Červené čili vločky
3 strúč. Cesnak
400 g Cherry rajčiny
1 Jalapeño
1 pl Olivový olej
6 cl Zeleninový vývar
0.5 Čerstvá bazalka
2 pl Bio citrónová šťava
1 čl Bio citrónová kôra
Soľ, korenie
4 plátok Filety tresky, 150 g každá
Čierne olivy na ozdobu
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /6
Rozdrvte čili vločky. Ošúpte a na jemno nasekajte cesnak. Umyte a rozpolte cherry rajčiny. Opláchnite, odstráňte semienka a na jemno nakrájajte jalapeño. Opláchnite a na jemno nasekajte bazalku.
Krok 2 /6
Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa teplotný signál úplne sfarbí na červeno, než pridáte ingrediencie. Pridajte olivový olej, čili vločky a cesnak na panvicu a smažte 1 minútu, kým cesnak nezačne voňať.
Krok 3 /6
Potom pridajte cherry rajčiny a jalapeño. Občas miešajúc, varte, kým rajčiny nezmäknú a nenafúknu sa, ale stále si udržia svoj tvar. To by malo trvať približne 12 minút. Pridajte zeleninový vývar, premiešajte a nechajte na miernom ohni variť.
Krok 4 /6
Vmiešajte bazalku, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, soľ a korenie podľa chuti a nechajte variť 2 minúty. Omáčku prelejte do veľkej misy a odložte stranou.
Krok 5 /6
Bez umývania panvice ju znovu rozohrejte na strednom ohni. Osoľte a okoreňte obe strany rýb. Položte filety z tresky na panvicu a varte približne 3 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky, kým nie sú zlaté a dôkladne prepečené.
Krok 6 /6
Omáčku z rajčín a bazalky nalejte na rybu a rýchlo spolu ohrejte. Ozdobte bazalkou a niekoľkými plátkami čiernych olív, potom ihneď podávajte.