Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dhal zo štiepaného hrášku a špenátu

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 2 h 3 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    43 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

4 os.

  • 400 g Štiepaný hrášok

  • 1 pl Olivový olej

  • 1 Cibuľa

  • 2 strúč. Cesnak

  • 1 pl Mletá kurkuma

  • 1 čl Kari

  • 1 čl Garam masala

  • 2 cm Olúpaný zázvor

  • 40 cl Kokosové mlieko

  • 70 cl Voda

  • 1 Limetka (džús a kôra)

  • 200 g Čerstvý špenát

  • 1 Jalapeño paprika

  • Soľ

  • Korenie

  • 2 pl Nasekaný koriander

Príprava

Krok 1 /6

Štiepaný hrášok nechajte namočený hodinu v studenej vode.

  • 400g Štiepaný hrášok

Krok 2 /6

Olúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak. Rozohrejte kastról alebo veľkú panvicu na strednom ohni s 1 polievkovou lyžicou oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál úplne nezafarbí na červeno, pred pridaním ingrediencií. Pridajte cibuľu a restujte asi 2 minúty, kým nebude priesvitná.

  • 1pl Olivový olej
  • 1 Cibuľa

Krok 3 /6

Pridajte cesnak, kurkumu, kari, garam masala a nastrúhaný zázvor. Miešajte a restujte 1 minútu. Pridajte štiepaný hrášok a miešajte, aby sa obalil koreninami.

  • 400g Štiepaný hrášok
  • 2strúč. Cesnak
  • 1pl Mletá kurkuma
  • 1čl Kari
  • 1čl Garam masala
  • 2cm Olúpaný zázvor

Krok 4 /6

Vmiešajte kokosové mlieko, vodu, džús z limetky a kôru. Miešajte a varte na miernom ohni 30 minút.

  • 40cl Kokosové mlieko
  • 70cl Voda
  • 1 Limetka (džús a kôra)

Krok 5 /6

Medzitým umyte a upravte špenátové listy. Pridajte ich do dhalu po 30 minútach varenia a pokračujte vo varení ďalších 10 minút.

  • 200g Čerstvý špenát

Krok 6 /6

Jalapeño nakrájajte na tenké plátky a posypte ich na dhal. Dochuťte soľou, korením a pridajte trochu nasekaných listov koriandra.

  • 1 Jalapeño paprika
  • Soľ
  • Korenie