Dhal zo štiepaného hrášku a špenátu
- Celkový čas 2 h 3 min
- 20 min
Príprava - 43 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
400 g Štiepaný hrášok
1 pl Olivový olej
1 Cibuľa
2 strúč. Cesnak
1 pl Mletá kurkuma
1 čl Kari
1 čl Garam masala
2 cm Olúpaný zázvor
40 cl Kokosové mlieko
70 cl Voda
1 Limetka (džús a kôra)
200 g Čerstvý špenát
1 Jalapeño paprika
Soľ
Korenie
2 pl Nasekaný koriander
Príprava
Krok 1 /6
Štiepaný hrášok nechajte namočený hodinu v studenej vode.
Krok 2 /6
Olúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak. Rozohrejte kastról alebo veľkú panvicu na strednom ohni s 1 polievkovou lyžicou oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál úplne nezafarbí na červeno, pred pridaním ingrediencií. Pridajte cibuľu a restujte asi 2 minúty, kým nebude priesvitná.
Krok 3 /6
Pridajte cesnak, kurkumu, kari, garam masala a nastrúhaný zázvor. Miešajte a restujte 1 minútu. Pridajte štiepaný hrášok a miešajte, aby sa obalil koreninami.
Krok 4 /6
Vmiešajte kokosové mlieko, vodu, džús z limetky a kôru. Miešajte a varte na miernom ohni 30 minút.
Krok 5 /6
Medzitým umyte a upravte špenátové listy. Pridajte ich do dhalu po 30 minútach varenia a pokračujte vo varení ďalších 10 minút.
Krok 6 /6
Jalapeño nakrájajte na tenké plátky a posypte ich na dhal. Dochuťte soľou, korením a pridajte trochu nasekaných listov koriandra.
