Dhal zo šošovice a cibule
- Celkový čas 8 min
- 5 minPríprava 
- 3 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 1 pl Rastlinný olej 
- 0.5 Ošúpaná červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky 
- 1 strúč. Nasekaný ošúpaný strúčik cesnaku s odstráneným klíčkom 
- 1 čl Zmes indického korenia 
- 0.5 čl Kurkuma 
- 250 g Konzervovaná šošovica opláchnutá vodou 
- 50 g Drvené lúpané paradajky (čerstvé alebo konzervované) 
- 100 ml Kokosové mlieko 
- 0.5 Rozštvrtená limetka 
- 1 vet. Umytý a nasekaný koriander 
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno.
Krok 3 /8
Cesnak ošúpte, zbavte klíčku a nasekajte.
Krok 4 /8
Do nádoby nalejte olej.
Krok 5 /8
Pridajte koreniny a varte 30 sekúnd. Pridajte cibuľu a cesnak. Varte 1 min.
Krok 6 /8
Pridajte zvyšné ingrediencie, okrem lístkov koriandru a limetky.
Krok 7 /8
Doba varenia: 3 minúty
Krok 8 /8
Ozdobte lístkami koriandra. Servírujte s mesiačikmi limetky.

