Paprikový dip s fetou (ktipiti)
- Celkový čas 4 h 11 min
- 10 minPríprava 
- 1 minVarenie 
- 4 hChladenie 
Suroviny
6 os.
- 100 g Červená paprika 
- 100 g Syr feta 
- 100 g Varené zemiaky 
- 100 g Smotanový syr 
- 2 strúč. Cesnak 
- 1 čl Čerstvý kôpor 
- 1 čl Píniové orechy 
- 2 pl Olivový olej 
- 1 štip. Mleté chilli 
- Soľ a korenie 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /5
Do prístroja vložíme všetky prísady, začneme jogurtom a syrom feta.
Krok 3 /5
Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 4 /5
Pred podávaním vložíme na 4 hodiny do chladničky. Podávame vychladené.
Krok 5 /5
Tento dip môžeme doplniť aj krekrami so semienkami a ozdobiť ho niekoľkými opraženými píniovými orieškami, nakrájanou paprikou a čerstvými bylinkami.


