Zemiakové placky s dipom ktipiti a bylinkovým olejom
- Celkový čas 1 h 25 min
- 15 minPríprava 
- 1 h 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 800 g Nové zemiaky 
- 200 g Syr feta 
- 100 g Nakladaná červená paprika z konzervy 
- 150 g Grécky jogurt 
- 10 kvap. Omáčka Tabasco® 
- 1 Nasekaná šalotka 
- 1 strúč. Nasekaný cesnak 
- 4 pl Nasekaná čerstvá pažítka 
- 4 pl Nasekaná petržlenová vňať 
- 10 cl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
- 1 čl Údená paprika 
- 1 čl Sušený cesnak 
- 1 pl Zmes korenia na zemiaky 
Príslušenstvo
- Grilovacia mriežka 
Príprava
Krok 1 /9
Zemiaky dôkladne umyte malou kefkou v studenej vode.
Krok 2 /9
Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA pri 100 °C na 45 minút.
Krok 3 /9
Pripravte si dip ktipiti. V miske roztlačte fetu vidličkou. Fetu, osušenú marinovanú papriku, grécky jogurt a Tabasco vložte do mixéra. Množstvo môžete upraviť podľa svojej chuti. Mixujte 1 až 2 minúty, aby ste získali hladký a rovnomerný dip. Odložte do chladničky.
Krok 4 /9
Pripravte si bylinný olej. V miske zmiešajte nasekanú šalotku a cesnak, pažítku, petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a korenie. Odložte bokom.
Krok 5 /9
Vyberte zemiaky z fritézy Easy Fry a položte ich na plech alebo dosku na krájanie. Nechajte ich mierne vychladnúť.
Krok 6 /9
Pomocou podložky zemiaky jemne stlačte, aby ste ich sploštili na pomerne tenké placky. Dochuťte paprikou, sušeným cesnakom a zmesou korenia na zemiaky.
Krok 7 /9
Vložte placky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 20 minút.
Krok 8 /9
V prípade potreby pripravte niekoľko dávok (v závislosti od veľkosti zemiakov).
Krok 9 /9
Na tanier dajte trochu ktipiti dipu, prikryte zemiakovými plackami a pokvapkajte bylinkovým olejom.

