Focaccia
- Celkový čas 1 h 25 min
- 10 min
Príprava - 1 h 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
23 cl Voda
3 g Sušené pekárske droždie
1 čl Krupicový cukor
270 g Hladká múka
5 pl Olivový olej
5 g Jemná soľ
6 Cherry paradajky
6 g Morská soľ Fleur de Sel
2 vet. Rozmarín
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
V miske zmiešajte vodu, cukor a droždie. Nechajte 5 minút odpočívať.
Krok 3 /8
V miske zmiešajte múku, vodu, cukor, droždie a soľ. Ručne hneťte 5 minút. Cesto by malo zostať tekuté a lepkavé.
Krok 4 /8
Do nádoby nalejte 3 lyžice oleja a vložte do nej cesto.
Krok 5 /8
Nechajte cesto vykysnúť. Namočte prsty do oleja a každých 15 minút vytvorte 8 kapsičiek.
Krok 6 /8
Cesto potrite 2 lyžicami oleja. Naolejovanými prstami urobte do cesta zárezy. Pridajte cherry paradajky a posypte soľou a rozmarínom.
Krok 7 /8
Pečenie chleba/briošiek.
Krok 8 /8
Vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.