Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Fusilli cestoviny s tuniakom, cesnakom a citrónovou omáčkou

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 46 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    26 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 strúč. Cesnak

  • 10 cl Olivový olej

  • 280 g Celý tuniak vo vlastnej šťave (2 konzervy)

  • 0.5 Citrón, šťava

  • 50 cl Smotana na varenie 30% tuku

  • 25 cl Voda

  • 1 čl Sušené oregano

  • 400 g Fusilli cestoviny

  • 1 pl Čerstvá pažítka

  • 0.5 Bio citrón, kôra

  • Soľ, korenie

Príslušenstvo

  • Hrniec/kastról
    Hrniec/kastról

Príprava

Krok 1 /5

Ošúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na tenké prúžky. Rozohrejte olivový olej v malom hrnci na strednom ohni. Keď je horúci, ale nie prepálený, pridajte dve tretiny nadrobno nasekaného cesnaku. Opekajte cesnak 4 minúty, kým nebude ľahko zlatistý. Preneste ho na papierový obrúsok a nechajte vychladnúť.

  • 4strúč. Cesnak
  • 10cl Olivový olej
  • Hrniec/kastról

Krok 2 /5

Naplnte veľký hrniec vodou, pridajte soľ a priveďte do varu.

  • Hrniec/kastról

Krok 3 /5

Keď malý hrniec s olejom vychladne, pridajte tretinu zostávajúceho cesnaku a polovicu odkvapkaného tuniaka. Varte na slabom ohni, aby sa odparila vlhkosť, potom pridajte citrónovú šťavu. Nechajte znovu úplne odpariť. Pridajte smotanu a vodu, premiešajte a na slabom ohni varte 6 minút. Mixujte omáčku ponorným mixérom na jemnú a hladkú textúru. Ochutnajte a upravte dochutenie soľou a troškou korenia, nakoniec pridajte sušené oregano. Odložte na veľmi slabé teplo.

  • 4strúč. Cesnak
  • 280g Celý tuniak vo vlastnej šťave (2 konzervy)
  • 0.5 Citrón, šťava
  • 50cl Smotana na varenie 30% tuku
  • 25cl Voda
  • 1čl Sušené oregano
  • Hrniec/kastról

Krok 4 /5

Cestoviny uvarte vo veľkom hrnci s vriacou vodou približne 11 minút (doba varenia sa môže líšiť v závislosti od značky cestovín). Preceďte cez sitko a vráťte do hrnca. Pridajte krémovú tuniakovú omáčku a miešajte na slabom ohni. Nakrájajte pažítku na paličky dlhé 1,5 cm.

  • 400g Fusilli cestoviny
  • 1pl Čerstvá pažítka
  • Hrniec/kastról

Krok 5 /5

Rozložte cestoviny na plytké taniere a ozdobte zvyškom rozmrveného tuniaka, chrumkavými cesnakovými lupienkami, pažítkou a trochou citrónovej kôry. Dobrú chuť!

  • 4strúč. Cesnak
  • 280g Celý tuniak vo vlastnej šťave (2 konzervy)
  • 1pl Čerstvá pažítka
  • 0.5 Bio citrón, kôra

Podobné recepty

Tefal
Tefal
30 min

Pečený karfiol s citrónovou omáčkou

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Pečený karfiol s citrónovou omáčkou
Tefal
Tefal
6 min

Majonéza s cesnakom a bylinkami

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Majonéza s cesnakom a bylinkami
Tefal
Tefal
6 min

Omáčka na cestoviny s fetou a červenou repou

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Omáčka na cestoviny s fetou a červenou repou
Tefal
Tefal
10 min

Fusilli s lososom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Fusilli s lososom
Tefal
Tefal
26 min

Poké miska s tuniakom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Poké miska s tuniakom