Grilovaný ananás s polevou z rumu a hnedého cukru
- Celkový čas 1 h 22 min
- 10 minPríprava 
- 12 minVarenie 
- 1 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 700 g Ananás (asi polovica veľkého ananásu) 
- 30 g Hnedý cukor 
- 2 čl Škorica 
- 12.5 cl Tmavý rum 
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpeme ananás a nakrájame ho na plátky hrubé asi 2 cm. Zmiešame cukor, škoricu a rum a pridáme plátky ananásu. Necháme marinovať aspoň 1 hodinu.
Krok 2 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po dokončení predohrevu grilujeme odkvapkané plátky ananásu 12 minút, v polovici varenia ich obrátime.
Krok 3 /4
Medzitým vlejeme marinádu do malého kastróla a privedieme k varu na 10 minút, aby sme získali sirup.
Krok 4 /4
Podávame grilované plátky ananásu pokropené sirupom.

