Grilovaný chvost homára
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 chvosty homárov 
- 50 ml biele víno 
- 30 ml citrónová šťava 
- 1 ks najemno nasekaná šalotka 
- 2 strúč. cesnak, nasekaný 
- 125 g čerstvé maslo, na kocky 
Príprava
Krok 1 /5
Do malého kastróla dáme víno, citrónovú šťavu, šalotky, cesnak, soľ a korenie a pomaly privedieme k varu na strednom stupni ohrevu. Zredukujeme tekutinu asi o 2 PL (30 ml). Odoberieme z varnej dosky a
Krok 2 /5
necháme 1 minútu vychladnúť. Postupne pridávame kocky masla až do rovnomerného zmiešania. Udržujeme omáčku teplú.
Krok 3 /5
Každý chvost homára položíme plochou stranou nadol a do konca chvosta zavedieme hrot širokého kuchynského noža. Pevne zatlačíme nadol a cez škrupinu zakrojíme do hĺbky asi troch štvrtín mäsa. Chvost pozdĺžne stočíme. Homára ochutíme soľou a korením.
Krok 4 /5
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme homára na gril a sklopíme poklop. Necháme variť, pokým sa kontrolka nezmení na žltú alebo na obrazovke sa nezobrazí „Medium“ (Stredne prepečené).
Krok 5 /5
Homára podávame s teplou omáčkou a mesiačikmi citrónu.

