Grilovaný kurací cézar sendvič
- Celkový čas 30 min
- 15 minPríprava 
- 15 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 2 strúč. Cesnak 
- 6 plátok Sardely v oleji 
- 1.5 Citrón 
- 1.5 čl Horčica 
- 180 g Majonéza 
- 3 pl Olivový olej 
- 2 čl Worcesterová omáčka 
- Soľ, korenie 
- 3 pl Olivový olej 
- 3 čl Horčica 
- 3 čl Nasekaná petržlenová vňať 
- 6 plátok Kura (asi 750 g) 
- 3 Šalát sucrine 
- 12 plát. Kváskový chleba, hrúbka 1,5 cm (asi 500 g) 
- 90 g Parmezánové hobliny 
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si omáčku: olúpeme strúčik cesnaku, zbavíme jadierka a nasekáme. Nasekáme sardelové filety. Zmiešame s citrónovou šťavou, horčicou, majonézou, olivovým olejom, Worcesterovou omáčkou, soľou a korením.
Krok 2 /7
Na prípravu kuracieho mäsa: zmiešame olivový olej s horčicou a nasekanou petržlenovou vňaťou a obalíme kuracie filety zmesou.
Krok 3 /7
Rozkrojíme hlávkový šalát napol a rozkrojené strany dochutíme soľou a korením.
Krok 4 /7
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí grilujeme kuracie filety a krajce chleba 6 minút z každej strany. Toto bude potrebné urobiť v dvoch alebo troch dávkach.
Krok 5 /7
Potom grilujeme 3 minúty hlávkový šalát rozkrojenou stranou nadol na grilovacej doske.
Krok 6 /7
Natrieme omáčku na hrianky. Na každý sendvič pridáme 1 kuraciu filetu, polovicu hlávkového šalátu, štvrtinu parmezánových hoblín a zatvoríme sendvič.
Krok 7 /7
Servírujeme.

