Cézar šalát s grilovanou slaninou
- Celkový čas 25 min
- 15 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 plátok kuracie prsia 
- 8 slanina 
- 3 pl majonéza 
- 3 pl olivový olej 
- 1 strúč. cesnak 
- 1 pl ocot z bieleho vína 
- 2 plátok sardela 
- 70 g parmezán 
- 2 malé hlávky rímskeho šalátu 
- 2 plát. chlieb 
- 30 g rozpustené maslo 
- soľ a korenie 
- Worcesterová omáčka 
Príprava
Krok 1 /6
Zapneme gril. Vyberieme program Údenina a stlačíme OK. Keď je gril horúci, dáme na gril slaninu, zavrieme poklop a čakáme, kým nie je slanina chrumkavá, ako ju máme radi. Odložíme bokom na tanier prikrytý kuchynskou utierkou, aby sa vsiakla nadbytočná mastnota.
Krok 2 /6
Vyberieme program Hydina a počkáme, kým nie je gril horúci. Keď je gril pripravený, poukladáme naň filety z kuracích pŕs a uvaríme podľa preferencie. Uložíme ich na dosku na krájanie a nakrájame na prúžky.
Krok 3 /6
Natrieme krajce chleba rozpusteným maslom z oboch strán. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Krok 4 /6
Vyberieme Panini a stlačíme OK.
Krok 5 /6
Keď je gril horúci, dáme naň krajce chleba a grilujeme, kým nie sú opečené podľa preferencie. Nakrájame chlieb na krutóny.
Krok 6 /6
V malej nádobe vymiešame v hladkú zmes majonézu, olivový olej, cesnak, sardely (ak sa použijú), ocot, soľ a korenie. Do veľkej nádoby dáme umytý a nahrubo nasekaný hlávkový šalát. Ozdobíme kuracími prúžkami, grilovanou slaninou a parmezánovými hoblinami. Nalejeme dresing.

