Zapečené údené tresky s bôbmi vo verinách
- Celkový čas 25 min
- 5 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 600 g Fileta z údenej tresky 
- 30 cl Mlieko 
- 30 cl Voda 
- Soľ 
- 600 g Bôb 
- 15 cl Šľahačka 
- 3 čl Rastlinný olej 
Príslušenstvo
- Balenie 6 pohárov 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /5
Nalejte 20 cl vody na dno misky. Do parného koša vložte lúpaný bôb. Osoľte a okoreňte.
Krok 3 /5
Varte pod tlakom.
Krok 4 /5
Vyberte kôš s bôbom a odložte ho bokom. Do panvice nalejte mlieko, vodu a olej. Pridajte údenú tresku. Na vrch položte kôš s bôbom. Na miernom ohni varte maximálne 15 minút.
Krok 5 /5
Údenú tresku rozdeľte na vločky. Bôb dobre rozmixujte spolu s trochou tekutiny. Pridajte šľahačku. Pripravenú zmes nalejte do sklenených nádob alebo servírujte v pekných miskách.

