Jahňacie stehno pečené s bylinkami
- Celkový čas 2 h
- 20 min
Príprava - 1 h 30 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
100 g Maslo
2 Cesnak
2 Šalotka
2 Rozmarín
4 Tymián
6 Borievka
1 kôra Citrónová kôra
Soľ a korenie
4 pl Olivový olej
2.2 kg Morčacie stehno
Soľ a korenie
2 Rozmarín
1 Cesnak
Príslušenstvo
Zapekacia misa
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte ochutené maslo v nádobe. Zmiešajte mäkké maslo so všetkými ingredienciami, aby ste získali hladké maslo. Nechajte pri izbovej teplote.
Krok 2 /6
Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 3 /6
Potrite dno pekáča olivovým olejom a položte morčacie stehno na vrch. Osoľte a okoreňte. Celý povrch pokryte ochuteným maslom. Pridajte vetvičky rozmarínu a nasekaný cesnak.
Krok 4 /6
Pekáč vložte do rúry bez pokrievky a pečte 1 hodinu 30 minút (v závislosti od veľkosti stehna upravte čas pečenia). Pomocou malej naberačky pravidelne polievajte stehno, aby sa rovnomerne napieklo a získalo peknú farbu.
Krok 5 /6
Po vybratí z rúry nechajte mäso v pekáči odpočívať 10 minút pred krájaním.
Krok 6 /6
Podávajte ihneď!