Palacinky s medom a citrónom
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Múka
75 g Cukor
0.5 čl Soľ
30 g Nesolené maslo
2 Vajcia
25 cl Voda
2 cl Pomarančový kvet
25 cl Mlieko
3 Citróny
Olej na varenie palaciniek
12 hru. Slané maslo
12 čl Med
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /8
Pri varení na sporáku a/alebo v rúre nezabudnite odstrániť rukoväť Ingenio.
Krok 2 /8
Do misy na miešanie dajte múku, cukor a soľ. Maslo rozpustite a pridajte do misky. Pridajte vajcia a polovicu vody. Miešajte, kým nebude mať cesto hladkú konzistenciu.
Krok 3 /8
Postupne pridajte zvyšnú vodu, vodu pomarančového kvetu a mlieko, pričom zmes vždy medzi pridaním ingrediencií premiešajte. Získate riedke a hladké cesto. Ak máte dostatok času, dajte ho aspoň na hodinu do chladničky.
Krok 4 /8
Citróny rozdeľte na štvrtiny.
Krok 5 /8
Panvicu zahrejte a počkajte, kým Termo-Signal úplne nesčervená. Pravidelne panvicu potierajte kuchynským papierom s olejom.
Krok 6 /8
Nalejte malé množstvo cesta naberačkou do panvice. Panvicu pohybujte kruhovým pohybom, aby sa cesto rovnomerne rozlialo, a pečte, kým spodok palacinky nebude zlatohnedý a upečený. Palacinku otočte a odložte bokom.
Krok 7 /8
Rozpustite kúsok masla. Pridajte trochu vytlačenej citrónovej šťavy (1 štvrtina citróna). Pridajte trochu medu a varte, kým sa maslo a med nerozpustia.
Krok 8 /8
Palacinku poskladajte na štvrtiny a položte ju na tanier. Podávajte prvú palacinku. Rovnako pokračujte aj pri zvyšných palacinkách a podľa potreby panvicu medzi jednotlivými palacinkami pomažte olejom.