Holandská palacinka s jahodami a citrónom
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
60 g Maslo
6 Vajcia
160 ml Mlieko
1 pl Cukor
80 g Múka
1 Bio citrón
1 štip. Soľ
1 čl Práškový cukor
125 g Jahody
70 g Skyr jogurt
3 pl Javorový sirup
Príslušenstvo
Rajnica Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /5
Maslo rozohrejte v malom kastróle, až kým nebude hnedé, a potom ho nechajte vychladnúť. Odložte si 2 polievkové lyžice na hrniec.
Krok 2 /5
Vložte hrniec bez veka do rúry a predhrejte rúru na 230°C na 10 minút.
Krok 3 /5
Do mixéra dajte hnedé maslo, vajcia, mlieko, cukor, múku, kôru z polovice citróna a štipku soli. Mixujte, kým nebude cesto úplne hladké.
Krok 4 /5
Zvyšné hnedé maslo nalejte do hrnca a rýchlo ho rozotrite po vnútornej strane pomocou mašlovačky ale dávajte pozor, aby ste sa nepopálili. Cesto nalejte do hrnca a pečte bez veka na spodnej úrovni rúry približne 20 minút. Palacinka by sa mala nadvihnúť a mala by získať zlatohnedú farbu. Prispôsobte si čas pečenia podľa svojej rúry. Počas pečenia neotvárajte dvierka rúry, ak chcete, aby palacinka držala tvar.
Krok 5 /5
Po upečení palacinka trochu opadne. Posypte ju práškovým cukrom a ozdobte jahodami, ktoré sú umyté, prekrojené na polovice alebo štvrtiny a bez stopiek, pridajte tiež skyr a javorový sirup. Ozdobte zvyšnou citrónovou kôrou a podávajte hneď z hrnca.