Holandská palacinka s jahodami a citrónom
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
60 g Maslo
6 Vajcia
160 ml Mlieko
1 pl Cukor
80 g Múka
1 Bio citrón
1 štip. Soľ
1 čl Práškový cukor
125 g Jahody
70 g Skyr jogurt
3 pl Javorový sirup
Príslušenstvo
Rajnica Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /5
Maslo rozpustite v malom kastróli, až kým nezhnedne, potom ho nechajte vychladnúť. Odložte si 2 polievkové lyžice na hrniec.
Krok 2 /5
Hrniec vložte do rúry bez pokrievky a predhrejte rúru na 230 °C na 10 minút.
Krok 3 /5
Do mixéra vložte hnedé maslo, vajcia, mlieko, cukor, múku, kôru z polovice citróna a štipku soli. Mixujte, až kým nie je cesto úplne hladké.
Krok 4 /5
Zvyšné hnedé maslo nalejte do hrnca a rýchlo ho rozotrite po vnútri pomocou mašlovačky, dávajte pozor, aby ste sa nepopálili. Cesto nalejte do hrnca a pečte bez pokrievky v spodnej časti rúry približne 20 minút. Palacinka sa nafúkne a mala by mať zlatohnedú farbu. Prispôsobte čas pečenia podľa vašej rúry. Neotvárajte dvierka rúry počas pečenia, ak chcete, aby si palacinka zachovala svoj tvar.
Krok 5 /5
Po upečení palacinka trochu klesne. Posypte ju práškovým cukrom a ozdobte jahodami, ktoré ste umyli, rozpolili alebo rozštvrtili a odstránili ich stopky, spolu so skyrom a javorovým sirupom. Ozdobte zvyšnou citrónovou kôrou a podávajte ihneď priamo z hrnca.