Hovädzie rebrá marinované vo whisky a mede
- Celkový čas 48 min
- 20 min
Príprava - 18 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 kg Hovädzí rebrový kotlet
6 cl Sójová omáčka
6 cl Whisky
60 g Med
1 pl Čerstvý zázvor
1 čl Biele korenie
1 pl Pražený sezamový olej
0.5 čl Mletá škorica
0.5 čl Muškátový oriešok
Príprava
Krok 1 /8
Vložte hovädzí rebrový kotlet do veľkej sklenenej alebo keramickej nádoby na marinovanie.
Krok 2 /8
V nádobe vyšľahajte sójovú omáčku s whisky, medom, zázvorom, bielym korením, sezamovým olejom, škoricou a muškátovým orieškom.
Krok 3 /8
Nalejte marinádu na hovädzí rebrový kotlet a otočte ho, aby bol dobre pokrytý. Zakryte nádobu a nechajte ochladiť 4 hodiny.
Krok 4 /8
Zoberte šťavu z marinády a redukujte ju na slabom ohni v malom kastróle, kým nezhustne.
Krok 5 /8
Vyberte hovädzí kotlet z chladničky a nechajte ho stáť pri izbovej teplote približne 30 minút pred varením.
Krok 6 /8
Namažte hovädzí kotlet redukovanou marinádou.
Krok 7 /8
Vložte kotlet do spotrebiča s platňou. Začnite proces varenia.
Krok 8 /8
Vyberte hovädzí kotlet a nechajte ho odpočívať 5 až 10 minút, pokrytý hliníkovou fóliou. V závislosti od hrúbky vášho kotletu, znovu nastavte varenie podľa svojho vkusu.
