Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovädzie rebrá marinované vo whisky a mede

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 48 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    18 min
  • Chladenie
    10 min

Suroviny

4 os.

  • 1 kg Hovädzí rebrový kotlet

  • 6 cl Sójová omáčka

  • 6 cl Whisky

  • 60 g Med

  • 1 pl Čerstvý zázvor

  • 1 čl Biele korenie

  • 1 pl Pražený sezamový olej

  • 0.5 čl Mletá škorica

  • 0.5 čl Muškátový oriešok

Príprava

Krok 1 /8

Vložte hovädzí rebrový kotlet do veľkej sklenenej alebo keramickej nádoby na marinovanie.

  • 1kg Hovädzí rebrový kotlet

Krok 2 /8

V nádobe vyšľahajte sójovú omáčku s whisky, medom, zázvorom, bielym korením, sezamovým olejom, škoricou a muškátovým orieškom.

  • 6cl Sójová omáčka
  • 6cl Whisky
  • 60g Med
  • 1pl Čerstvý zázvor
  • 1čl Biele korenie
  • 1pl Pražený sezamový olej
  • 0.5čl Mletá škorica
  • 0.5čl Muškátový oriešok

Krok 3 /8

Nalejte marinádu na hovädzí rebrový kotlet a otočte ho, aby bol dobre pokrytý. Zakryte nádobu a nechajte ochladiť 4 hodiny.

Krok 4 /8

Zoberte šťavu z marinády a redukujte ju na slabom ohni v malom kastróle, kým nezhustne.

Krok 5 /8

Vyberte hovädzí kotlet z chladničky a nechajte ho stáť pri izbovej teplote približne 30 minút pred varením.

  • 1kg Hovädzí rebrový kotlet

Krok 6 /8

Namažte hovädzí kotlet redukovanou marinádou.

  • 1kg Hovädzí rebrový kotlet

Krok 7 /8

Vložte kotlet do spotrebiča s platňou. Začnite proces varenia.

  • 1kg Hovädzí rebrový kotlet

Krok 8 /8

Vyberte hovädzí kotlet a nechajte ho odpočívať 5 až 10 minút, pokrytý hliníkovou fóliou. V závislosti od hrúbky vášho kotletu, znovu nastavte varenie podľa svojho vkusu.