Japonský hovädzí wok so shiitake a pórom
- Celkový čas 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pl Tekutý med
2 pl Sójová omáčka
1 pl Ryžový ocot
1 strúč. Cesnak
300 g Nakrájané hovädzie mäso
1 pl Neutrálny olej
Korenie
1 pl Neutrálny olej
100 g Shiitake huby
1 Biely pór
1 pl Sezamový olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
V mise zmiešajte med, sójovú omáčku, ryžový ocot a posekaný strúčik cesnaku.
Krok 2 /7
Pridajte nakrájané hovädzie mäso a zamiešajte. Nechajte marinovať, zatiaľ čo si pripravíte prílohu.
Krok 3 /7
Rozohrejte wokpan na strednom ohni a počkajte, kým sa Thermo-signal úplne sfarbí na červeno, než začnete opekať ingrediencie.
Krok 4 /7
Pridajte olej, potom opekajte shiitake a nakrájaný biely pór na vysokej teplote po dobu 3 minút. Dochutíme soľou a korením. Môžete pridať niekoľko polievkových lyžíc vody, aby sa zelenina nevysušila a nepripálila. Keď je zelenina uvarená, pridajte sezamový olej a odložte na teplé miesto.
Krok 5 /7
Na prípravu mäsa: do stále horúceho wokpanu nalejte olej a pridajte scedené kúsky mäsa. Rýchlo opečte po dobu 3 minút, pričom ich otáčajte, aby sa rovnomerne opálili.
Krok 6 /7
Nalejte marinádu a pokračujte vo varení ďalšie 2 minúty. Marináda sa zredukuje a vytvorí omáčku. Dochuťte korením.
Krok 7 /7
Naservírujte so špagetami a ihneď podávajte.