Japonský hovädzí wok so shiitake a pórom
- Celkový čas 23 min
- 15 minPríprava 
- 8 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 1 pl Tekutý med 
- 2 pl Sójová omáčka 
- 1 pl Ryžový ocot 
- 1 strúč. Cesnak 
- 300 g Nakrájané hovädzie mäso 
- 1 pl Neutrálny olej 
- Korenie 
- 1 pl Neutrálny olej 
- 100 g Shiitake huby 
- 1 Biely pór 
- 1 pl Sezamový olej 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /7
V mise zmiešajte med, sójovú omáčku, ryžový ocot a posekaný strúčik cesnaku.
Krok 2 /7
Pridajte nakrájané hovädzie mäso a zamiešajte. Nechajte marinovať, zatiaľ čo si pripravíte prílohu.
Krok 3 /7
Rozohrejte wokpan na strednom ohni a počkajte, kým sa Thermo-signal úplne sfarbí na červeno, než začnete opekať ingrediencie.
Krok 4 /7
Pridajte olej, potom opekajte shiitake a nakrájaný biely pór na vysokej teplote po dobu 3 minút. Dochutíme soľou a korením. Môžete pridať niekoľko polievkových lyžíc vody, aby sa zelenina nevysušila a nepripálila. Keď je zelenina uvarená, pridajte sezamový olej a odložte na teplé miesto.
Krok 5 /7
Na prípravu mäsa: do stále horúceho wokpanu nalejte olej a pridajte scedené kúsky mäsa. Rýchlo opečte po dobu 3 minút, pričom ich otáčajte, aby sa rovnomerne opálili.
Krok 6 /7
Nalejte marinádu a pokračujte vo varení ďalšie 2 minúty. Marináda sa zredukuje a vytvorí omáčku. Dochuťte korením.
Krok 7 /7
Naservírujte so špagetami a ihneď podávajte.

