Pór s vinaigrette
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
400 g 10 cm biela časť dlhého póru rozdelená na 2 kusy
1 pl Horčica
1 pl Ocot z červeného vína
3 pl Olivový olej
1 Najemno nasekaná šalotka
1 pl Najemno nasekaná pažítka
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Parný kôš
Príprava
Krok 1 /8
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /8
Najemno nakrájame šalotku.
Krok 3 /8
Najemno nasekáme pažítku.
Krok 4 /8
Pripravíme vinaigrette: zmiešame horčicu, ocot, olej a šalotku. Dochutíme korením.
Krok 5 /8
Pór vložíme do parného koša.
Krok 6 /8
Do nádoby nalejeme 250 ml vody. Parný košík vložíme do nádoby.
Krok 7 /8
Varíme na parný ráz.
Krok 8 /8
Na teplý pór nalejeme vinaigrette. Pridáme pažitku a podávame.