Mici de casa a smažené zemiaky
- Celkový čas 9 h 15 min
- 40 minPríprava 
- 35 minVarenie 
- 8 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 3 strúč. Cesnak 
- 550 g Chudé mäso (zmes hovädzieho a bravčového a/alebo jahňacieho) 
- 100 g Masť, bravčový bôčik alebo krkovička 
- 1 čl Koriandrové zrnká 
- 4 Univerzálne korenie 
- 0.5 čl Čierne korenie 
- 1 pl Sušený tymián 
- 1 pl Sladká paprika 
- 10 g Soľ 
- 0.5 čl Jedlá sóda 
- 15 cl perlivá voda (alebo vývar z kostí) 
- 1 kg Zemiaky 
- 1 pl Olej 
- 30 g Maslo 
- 1 zvä. Čerstvý tymián 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /5
Plnku mici pripravíme deň vopred. Olúpeme strúčiky cesnaku. Chudé mäso nakrájame spolu s tukom a strúčikmi cesnaku. V mažiari rozdrvíme semená koriandra, nové korenie a zrnká čierneho korenia. Toto korenie pridáme k mletému mäsu spolu s tymiánom, paprikou, soľou a jedlou sódou. K zmesi pridáme perlivú vodu a miešame 10 minút, kým nebude hladká. Prikryjeme a uložíme do chladničky aspoň na 1 noc.
Krok 2 /5
Na druhý deň mokrými rukami vytvoríme z plnky guľky s hmotnosťou asi 100 g a vytvarujeme z nich mici hrubé asi 12 cm.
Krok 3 /5
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na 1 cm kocky. Na plech na pečenie dáme olej, na kocky nakrájané maslo, vetvičky tymiánu, soľ a korenie. Na vrch nasypeme zemiaky nakrájané na kocky.
Krok 4 /5
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 15 minút, v polovici doby pečenia zamiešame.
Krok 5 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4 a položíme mici na grilovaciu dosku na 15 minút, pričom ich v pravidelných intervaloch otočíme o štvrtinu, aby sa opiekli zo všetkých strán. Zemiaky pravidelne premiešame.


