Steak a zemiaky s paradajkami
- Celkový čas 1 h 21 min
- 15 min
Príprava - 1 h 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Cibuľa
2 strúč. Cesnak
900 g Zemiaky
90 g Vykôstkované čierne olivy
2 čl Olivový olej
800 g Rozdrvená paradajka
2 čl Sušené oregáno
40 cl Voda
Soľ, korenie
4 g Steaky
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /7
Uistite sa, že pri varení na plechu a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /7
Ošúpte a nadrobno nasekajte cibuľu a cesnak. Ošúpte a umyte zemiaky. Nakrájajte ich na štvrtiny. Nakrájajte olivy na plátky.
Krok 3 /7
Rozohrejte hrniec na dusenie na nízkej teplote. Nalejte polovicu oleja. Restujte cibuľu a cesnak 2 minúty bez ich zhnednutia.
Krok 4 /7
Pridajte zemiaky, rozdrvené paradajky (aj so šťavou) a oregáno.
Krok 5 /7
Prilejte vodu, pridajte soľ a korenie. Nechajte dusiť na strednom ohni 1 hodinu alebo kým zemiaky nezmäknú.
Krok 6 /7
5 minút pred tým, ako budú zemiaky hotové, rozohrejte panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa signál Thermo-Signal nezmení na úplne červený. Nalejte zvyšok oleja a opekajte steaky po dobu 2 minút z každej strany na rare (krvavé) a 3 minút z každej strany na medium (stredne prepečené).
Krok 7 /7
Servírujte s posypanými olivami navrchu.
