Tagliatelle s hubami, pancettou a mozzarellou
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Huby (kuriatka, hliva, hríby a pod.)
12 plát. Pancetta
2 kopček Mozzarella
8 list Šalviové lístky (voliteľné)
2 strúč. Cesnak
2 hru. Masť (alebo rastlinný olej)
Soľ, korenie
Muškátový oriešok
20 cl Hustá smotana
500 g Čerstvé tagliatelle
6 g Nastrúhaný syr Grana Padano
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /8
Pri varení na sporáku a/alebo v rúre odstráňte rukoväť Ingenio.
Krok 2 /8
Umyte huby a tie najväčšie nakrájajte na 2 alebo 3 časti. Plátky pancetty nakrájajte na pásiky. Mozzarellu nechajte odkvapkať a nakrájajte ju na veľké kocky. Šalviu opláchnite a nasekajte. Cesnak ošúpte a nasekajte.
Krok 3 /8
Zohrejte panvicu a počkajte, kým sa Thermal-Signal nezafarbí na úplne červenú. Roztopte masť.
Krok 4 /8
Pridajte huby, cesnak a pancettu. Varte ich, kým huby nezmäknú, pravidelne miešajte.
Krok 5 /8
Osoľte a okoreňte. Pokrm posypte trochou čerstvo nastrúhaného muškátového orieška. Pridajte smotanu. Pomaly priveďte k varu a miešajte tak, aby sa smotana rozpustila. Prikryte pokrievkou a na veľmi slabom ohni udržiavajte jedlo teplé, kým sa varí cestovina.
Krok 6 /8
Do veľkého hrnca nalejte 3 L vody. Prikryte pokrievkou a priveďte do varu.
Krok 7 /8
Osoľte. Pridajte tagliatelle a priveďte ich do varu. Znížte oheň na mierny var a varte po dobu uvedenú na obale.
Krok 8 /8
Cestoviny sceďte a vložte ich späť do hrnca. Polejte ich omáčkou. Pridajte šalviu a kocky mozzarelly. Premiešajte, podávajte a posypte trochou syra Grana Padano na vrch cestovín.