Ovsený jogurt
- Celkový čas 8 h 15 min
- 15 min
Príprava - 8 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
8 os.
1.2 l Rastlinný ovsený nápoj
20 g Mandľové pyré
60 g Kryštálový cukor
2 sáčok Sáčky vanilkového cukru
2.5 pl Zemiakový škrob
1.5 pl Agar-agar
1 sáčok Štartovacia kultúra na jogurty
Príslušenstvo
Sada 8 pohárov
Príprava
Krok 1 /7
V nádobe zmiešajte rastlinný ovsený nápoj s mandľovým pyré, kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom. Dobre premiešajte, dokým sa cukor úplne nerozpustí.
Krok 2 /7
Pridajte zemiakový škrob a agar-agar a dobre premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
Krok 3 /7
Zmes zahrievajte v kastróle na strednom ohni za stáleho miešania, až kým sa mierne nezahustí.
Krok 4 /7
Odstráňte kastról z ohňa a nechajte zmes vychladnúť na približne 40°C. Pridajte sáčok štartéru do vychladnutej zmesi a premiešajte, aby sa štartér rovnomerne rozložil.
Krok 5 /7
Nalejte zmes do pohárov.
Krok 6 /7
Uložte poháre s vrchnákmi na seba do misy prístroja. Spustite proces varenia.
Krok 7 /7
Nechajte vychladnúť.