Ovsený jogurt
- Celkový čas 8 h 45 min
- 15 min
Príprava - 8 h
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
60 cl Ovsené mlieko
10 g Mandľové pyré
30 g Krupicový cukor
1 Vanilkový cukor
1.25 pl Zemiakový škrob
0.75 čl Agar-agar
0.5 sáčok Štartovacie kultúry
Príslušenstvo
Balenie 6 pohárov
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Všetky ingrediencie vložíme do misy okrem štartovacích kultúr. Dobre vyšľaháme.
Krok 3 /6
Privedieme do varu a dobre premiešame. Zmes ochladíme na 40 °C a potom pridáme štartovacie kultúry.
Krok 4 /6
Zmes nalejeme do malých sklenených pohárov. Do nádoby nalejeme 100 ml vody. Malé sklenené nádoby vložíme do misy so zatvorenými viečkami.
Krok 5 /6
Jogurty uvaríme.
Krok 6 /6
Vyberieme malé sklenené nádoby. Necháme vychladnúť. Jogurty uchovávame v chladničke.