Obaľovaný karfiol s kari
- Celkový čas 30 min
- 10 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 750 g Karfiol 
- 5 Vajcia 
- Soľ, korenie 
- 90 g Múka 
- 150 g Strúhanka 
- 3 čl Kari korenie 
- 7 cl Olivový olej 
Príslušenstvo
- 2 mriežky 
- Odkvapkávacia tácka 
Príprava
Krok 1 /4
Nakrájame karfiol na stredne veľké ružičky, opláchneme a dobre osušíme na čistej utierke.
Krok 2 /4
Pripravíme suroviny na strúhankový obal: v mise rozšľaháme vajce so štipkou soli a korenia. Do druhej misky nasypeme múku a v tretej miske zmiešame strúhanku a kari korenie.
Krok 3 /4
Namáčame karfiol do jednotlivých misiek v tomto poradí: vajcia, potom múka, potom zasa vajcia, a nakoniec strúhanka. Pred každou miskou strasieme z karfiolu zvyšky, aby sme zabránili kvapkaniu.
Krok 4 /4
Grilovaciu dosku vložíme do nádoby a potom na ňu poukladáme polovicu obaľovaných karfiolových ružičiek. Pokvapkáme olejom a nastavíme režim NUGETKY na 10 minút, potom zopakujeme pre druhú dávku. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, obaľovaný karfiol poukladáme na oba grily. Umiestnime grily na horné a stredné rošty fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku. Dvierka zatvoríme a nastavíme varenie v režime HRANOLKY na 20 minút. Po 10 minútach grily vymeníme.


