Zapekané cestoviny s parmezánom v jednom hrnci
- Celkový čas 30 min
- 12 min
Príprava - 18 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Cibuľa
1 strúč. Cesnak
100 g Chorizo
10 Cherry rajčiny
1 guľôčka Mozzarella
1 pl Olivový olej
350 g Cestoviny penne
50 cl Voda
200 g Rozdrvená paradajka
1 pl Maskarpone
Niekoľko lístkov čerstvej bazalky
1 pl Píniové oriešky
Soľ, korenie
50 g Parmezán strúhaný
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /8
Najemno nakrájajte cibuľu a cesnak. Chorizo nakrájajte na plátky a paradajky prekrojte na polovice. Mozzarellu nasekajte.
Krok 2 /8
Vo vysokom hrnci/Hrnci na dusenie orestujte cibuľu, cesnak, plátky chorizo a cherry rajčiny na horúcom olivovom oleji počas 2 minút.
Krok 3 /8
Pridajte cestoviny penne, vodu a rozdrvenú paradajku a priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 10 minút na strednom ohni, kým sa všetka tekutina úplne neabsorbuje.
Krok 4 /8
Predhrejte gril v rúre.
Krok 5 /8
Odstavte z ohňa, pridajte maskarpone, nasekanú bazalku a píniové oriešky. Ochuťte soľou a korením a premiešajte.
Krok 6 /8
Posypte mozzarellou a parmezánom.
Krok 7 /8
Zapekajte pod grilom 6 minút (v závislosti od výkonu vašej rúry).
Krok 8 /8
Podávajte priamo z rúry