Opekané ružičkové kely so slaninou a horčicou
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (17)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová oceľ Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavo šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
540 g Ružičkové kely
2 pl Olivový olej
1 strúč. Nasekaný cesnak
1 pl Horčica
100 g Predvarená slanina
4 pl Parmezán
Soľ
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme a nakrájame ružičkové kely na 4 kusy. Ochutíme olivovým olejom, cesnakom a horčicou. Zamiešame.
Krok 2 /4
Vložíme zeleninu do spotrebiča vybaveného tanierom. Spustíme proces varenia.
Krok 3 /4
V polovici varenia vyberieme košík a ružičkové kely pretrasieme tak, aby boli chrumkavé zo všetkých strán. Pridáme 150 g slaniny do nádoby 1 a 100 g do nádoby 2. Ak chceme mať kel trochu viac prepečený, mierne predĺžime dobu varenia.
Krok 4 /4
Ružičkové kely si vychutnáme zľahka posypané parmezánom a soľou.