Penne All'arrabbiatta (cestoviny v pikantnej, paradajkovej a cesnakovej omáčke)
- Celkový čas 30 min
- 10 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 2 strúč. Cesnak 
- 1 Cibuľa 
- 2 pl Čerstvá bazalka 
- 2 pl Čerstvý plocholistý petržlen 
- 1 pl Olivový olej 
- 450 g Konzervované talianske paradajky 
- 0.5 čl Drvené sušené čili papričky (znižte množstvo pre menej pikantnú omáčku) 
- 0.5 čl Sušené oregáno 
- Soľ, korenie 
- 400 g Cestoviny Penne 
- Strúhaný syr Parmezán 
Príslušenstvo
- Rajnica 
Príprava
Krok 1 /5
Olúpte a jemne nasekajte cesnak a cibuľu. Opláchnite a nasekajte bazalku a petržlen.
Krok 2 /5
V kastróle zohrejte olivový olej a jemne varte cesnak a cibuľu asi 3 minúty, aby zmäkli.
Krok 3 /5
Pridajte paradajky, drvené sušené čili papričky a oregáno. Paradajky podrvte zadnou stranou lyžice. Ochuťte soľou a korením. Zakryte a na miernom ohni varte 20 minút, občas premiešajte, kým omáčka výrazne nezhustne.
Krok 4 /5
Medzitým priveďte dostatok osolenej vody do varu. Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale a sceďte.
Krok 5 /5
Podávajte v predhriatych miskách a prelejte omáčkou. Posypte bazalkou a petržlenom, pridajte syr Parmezán.
