Penne All'arrabbiatta (cestoviny v pikantnej, paradajkovej a cesnakovej omáčke)
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 strúč. Cesnak
1 Cibuľa
2 pl Čerstvá bazalka
2 pl Čerstvý plocholistý petržlen
1 pl Olivový olej
450 g Konzervované talianske paradajky
0.5 čl Drvené sušené čili papričky (znižte množstvo pre menej pikantnú omáčku)
0.5 čl Sušené oregáno
Soľ, korenie
400 g Cestoviny Penne
Strúhaný syr Parmezán
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /5
Olúpte a jemne nasekajte cesnak a cibuľu. Opláchnite a nasekajte bazalku a petržlen.
Krok 2 /5
V kastróle zohrejte olivový olej a jemne varte cesnak a cibuľu asi 3 minúty, aby zmäkli.
Krok 3 /5
Pridajte paradajky, drvené sušené čili papričky a oregáno. Paradajky podrvte zadnou stranou lyžice. Ochuťte soľou a korením. Zakryte a na miernom ohni varte 20 minút, občas premiešajte, kým omáčka výrazne nezhustne.
Krok 4 /5
Medzitým priveďte dostatok osolenej vody do varu. Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale a sceďte.
Krok 5 /5
Podávajte v predhriatych miskách a prelejte omáčkou. Posypte bazalkou a petržlenom, pridajte syr Parmezán.