Pečený moriak s plnkou
- Celkový čas 1 h 25 min
- 25 min
Príprava - 50 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (19)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová oceľ Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavo šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
300 g Klobásové mäso
2 Šalotky
2 pl Olivový olej
1 pl Bazalka
1 pl Sušené bylinky
400 g Morčacie rezne
20 g Maslo
Soľ, korenie
1.2 kg Malé špeciálne chrumkavé zemiaky
2 Červené cibule
2 pl Neutrálny olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Klobásové mäso, nasekanú šalotku, olivový olej, bazalku a sušené bylinky vložíme do nádoby. Dochutíme korením. Mixujeme, kým nezískame hladkú plnku.
Krok 2 /7
Položíme morčacie rezne na rovnú plochu (ak máme viac rezňov, položíme ich vedľa seba, aby sa vytvoril obdĺžnik). Rezeň okoreníme a potom naň rozotrieme plnku po celej ploche. Rezeň zrolujeme do tvaru „slimáka“ a vytvoríme z neho valec. Pečienku zviažeme, aby sa počas pečenia nerozpadla. Odložíme nabok.
Krok 3 /7
Pripravíme zemiaky. Spolu s červenou cibuľou ich vložíme do zariadenia vybaveného plechom. Dochutíme olejom, soľou a korením. Dôkladne zmiešame. Začneme piecť.
Krok 4 /7
Po 10 minútach zemiaky premiešame a na vrch pridáme pečené mäso. Pečienku prikryjeme kúskami masla a pokračujeme v pečení.
Krok 5 /7
V polovici pečenia pečienku otočíme, aby sa rovnomerne sfarbila.
Krok 6 /7
Po skončení programu necháme mäso 10 minút odpočívať v otvorenej zásuvke, aby sa dokončilo a zachovalo si všetku mäkkosť.
Krok 7 /7
Pečienku vyberieme a nakrájame na plátky. Podávame s plnkou a ihneď konzumujeme.