Rastlinný nápoj z lieskových orieškov a agávového sirupu
- Celkový čas 27 min
- 5 minPríprava 
- 22 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 30 g Lieskové oriešky, lúpané 
- 30 cl Voda 
- 1 pl Agávový sirup 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
- Cestovná fľaša 700 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Lieskové oriešky varíme v pol litri vody v hrnci 20 minút. Opláchneme studenou vodou.
Krok 2 /4
Do prístroja dáme všetky prísady, počnúc vodou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme skladovať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.



