Rastlinný nápoj s brazílskymi orechmi a kakaom
- Celkový čas 37 min
- 5 minPríprava 
- 32 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 30 g Lúpané brazílske orechy 
- 30 cl Voda 
- 3 Datle Medjool, bez kôstok 
- 3 pl Horký kakaový prášok 
- Niekoľko kvapiek prírodnej vanilkovej arómy 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
- Cestovná fľaša 700 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Orechy varíme v pol litri vody v hrnci 30 minút. Opláchneme ich v studenej vode.
Krok 2 /4
Do prístroja dáme všetky prísady, počnúc vodou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme uchovávať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.



