Pečená morka so sušenými slivkami a jablkami
- Celkový čas 1 h 10 min
- 25 minPríprava 
- 45 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 500 g Morčacie rezne 
- 6 plát. Sušená šunka alebo prosciutto 
- 6 Odkôstkované sušené slivky 
- 2 čl Horčica 
- 750 g Ošúpané zemiaky nakrájané na 6 kusov 
- 4 vet. Čerstvý tymian 
- 2 Vetvička(y) rozmarínu 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Parný kôš 
Príprava
Krok 1 /6
Do misky nalejte 250 ml vody. Košík dajte na miesto.
Krok 2 /6
Varte na pare.
Krok 3 /6
Nakrájajte morku a podávajte horúce.
Krok 4 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 5 /6
Zmiešajte cukor a koreniny. Touto zmesou ochuťte mäso.
Krok 6 /6
Do misy pridajte med, tekutiny a kukuričnú múku. Smažte, kým sa nerozvarí.


