Risotto so sušenými rajčinami a syrom parmezán
- Celkový čas 32 min
- 10 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Malá biela cibuľa
40 g Maslo
200 g Ryža Arborio
10 cl Biele víno
80 cl Zeleninový vývar
10 cl Voda
50 g Sušené rajčiny
60 g Syr Parmezán
2 pl Olivový olej
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /8
Olúpte a nadrobno nasekajte cibuľu.
Krok 2 /8
Rozohrejte panvicu na strednej teplote a počkajte, kým sa termo-signál úplne sfarbí na červeno, potom pridajte suroviny.
Krok 3 /8
Pridajte polovicu masla. Varte cibuľu na strednej teplote, až kým nebude priesvitná, ale nezafarbená. Pridajte ryžu a premiešajte tak, aby sa obalila maslom.
Krok 4 /8
Nalejte biele víno do panvice a nechajte ho úplne odpariť.
Krok 5 /8
Pridajte tretinu zeleninového vývaru a varte na nízkej teplote, občas premiešajte. Postupne pridávajte vývar podľa toho, ako ho ryža absorbuje, a varte približne 18 minút.
Krok 6 /8
Keď je ryža hotová, mala by byť mierne al dente. Zakryte a nechajte odpočívať mimo plameňa.
Krok 7 /8
Pred podávaním pridajte vodu a premiešajte na zmäkčenie ryže. Pridajte sušené rajčiny a strúhaný syr parmezán. Nechajte zohriať, potom pridajte zvyšné maslo. Miešajte, až kým nezačne vrieť. Dochutíme korením a upravíme chuť podľa potreby.
Krok 8 /8
Naservírujte na taniere a dokončite pokrm pokvapkaním olivového oleja. Podávajte ihneď!