Ravioly so syrom Gorgonzola a orechmi
- Celkový čas 19 min
- 15 minPríprava 
- 4 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 12 Plnené ravioly (chladené) 
- 100 g Umytá brokolica nakrájaná na malé kúsky 
- 70 g Gorgonzola (alebo roquefort alebo iný modrý syr) 
- 25 g Nasekaná údená šunka 
- 50 g Ošúpaná šalotka nasekaná na jemno 
- 125 g Hustá smotana 
- 30 g Nasekané vlašské orechy 
- 280 ml Zeleninový vývar (alebo voda) 
- 1 pl Umytá a nasekaná trebuľka alebo petržlen 
- 1 pl Olivový olej 
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Do nádoby nalejte olej.
Krok 3 /6
Šalotku usmažte do mäkka. Pridajte šunku, smotanu, gorgonzolu a sedminu vývaru. Premiešajte a odložte bokom.
Krok 4 /6
Nalejte zvyšok vývaru. Pridajte ravioly a brokolicu.
Krok 5 /6
Doba varenia: 4 minúty
Krok 6 /6
Sceďte. Pridajte omáčku, vlašské orechy a trebuľku.

