Lievančeky s ricottou a sezónnym ovocím
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Vajcia
250 g Ricotta
12.5 cl Mlieko
90 g Múka
1 čl Prášok do pečiva
Soľ
2 pl Neutrálny olej
Sezónne ovocie
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /6
Uistite sa, že pri varení na plechu alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /6
Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do peny.
Krok 3 /6
Žĺtky vymiešajte s ricottou a mliekom. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a štipku soli a všetko spojte dohromady.
Krok 4 /6
Jemne vmiešajte bielky. Cesto by malo byť trochu husté.
Krok 5 /6
Panvicu na palacinky zohrejte a počkajte, kým Termo-signal zmení farbu na úplne sýto červenú. Zohrejte olej. Naberačkou nalejte cesto na lievančeky, aby ste vytvorili stredne veľké lievančeky. Pečte 2 minúty z každej strany.
Krok 6 /6
Podávajte s čerstvým sezónnym ovocím.