Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Plnené batáty s ricottou a špenátom

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 49 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    39 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 2 ks Batát

  • 1 ks Cibuľa

  • 1 strúč. Cesnak

  • 60 g Baby špenát

  • 0.75 meter Ricotta

  • 1 hrsť Strúhaný syr

  • Olivový olej

  • Soľ

  • Korenie

Príprava

Krok 1 /6

Batáty umyte, osušte a pečte celé vo fritéze, kým nezmäknú.

  • 2ks Batát

Krok 2 /6

Medzitým na panvici nechajte na oleji zosklovatieť cibuľku, pridajte cesnak, zľahka opečte a nakoniec dajte špenát a nechajte zvädnúť.

  • 1ks Cibuľa
  • 1strúč. Cesnak
  • 60g Baby špenát
  • Olivový olej

Krok 3 /6

Vypnite sporák, vmiešajte ricottu, dochuťte soľou a korením.

  • 0.75meter Ricotta
  • Soľ
  • Korenie

Krok 4 /6

Upečené batáty prerežte, dužinu zľahka vydlabte a našuchorte vidličkou.

Krok 5 /6

Batáty teraz naplňte špenátovou zmesou. Nebojte sa dať väčšie množstvo.

Krok 6 /6

Posypte nastrúhaným syrom. Dajte zapiecť do fritézy, aby sa syr rozpiekol.

  • 1hrsť Strúhaný syr