Plnené batáty s ricottou a špenátom
- Celkový čas 49 min
- 10 min
Príprava - 39 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
2 ks Batát
1 ks Cibuľa
1 strúč. Cesnak
60 g Baby špenát
0.75 meter Ricotta
1 hrsť Strúhaný syr
Olivový olej
Soľ
Korenie
Príprava
Krok 1 /6
Batáty umyte, osušte a pečte celé vo fritéze, kým nezmäknú.
Krok 2 /6
Medzitým na panvici nechajte na oleji zosklovatieť cibuľku, pridajte cesnak, zľahka opečte a nakoniec dajte špenát a nechajte zvädnúť.
Krok 3 /6
Vypnite sporák, vmiešajte ricottu, dochuťte soľou a korením.
Krok 4 /6
Upečené batáty prerežte, dužinu zľahka vydlabte a našuchorte vidličkou.
Krok 5 /6
Batáty teraz naplňte špenátovou zmesou. Nebojte sa dať väčšie množstvo.
Krok 6 /6
Posypte nastrúhaným syrom. Dajte zapiecť do fritézy, aby sa syr rozpiekol.
