Rump steak s grilovaným jablkom a orechovým pestom
- Celkový čas 35 min
- 25 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 ks rump steak (približne 250 g) 
- 4 ks jablko 
- 1 ks čakanka 
- 1 zväzok petržlenovej vňate 
- soľ 
- korenie 
- 80 g vlašské orechy 
- 80 g pekanové orechy 
- 60 g mandle 
- 200 ml olivový olej 
- 80 g parmezán 
- soľ 
- korenie 
Príprava
Krok 1 /6
Steak opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme poklepaním kuchynskou utierkou. Jablká umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky.
Krok 2 /6
Na prípravu pesta nasekáme orechy nahrubo. Z olivového oleja a parmezánu ručným mixérom pripravíme pesto. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Zapneme gril, vyberieme program Steak/Červené mäso a stlačíme OK. Keď je spotrebič horúci, dáme naň steak a gril zatvoríme: steak sa upečie automaticky. Hotové steaky vyberieme, keď dosiahnu stredný (oranžový) stupeň prepečenia, a potom ich necháme prikryté odpočívať približne 10 minút.
Krok 4 /6
Gril utrieme utierkou, aby sa odstránili všetky zvyšky steakov. Nastavíme zariadenie na Manuálny režim, zvolíme červené nastavenie / 240 °C a necháme ho zohriať. Potom plátky jabĺk grilujeme približne 3 minúty.
Krok 5 /6
Umyjeme, osušíme, rozpolíme čakanku, odstránime stopku a nakrájame ju na tenké pásiky. Umyjeme trebuľku, osušíme ju a nahrubo odtrhneme končeky.
Krok 6 /6
Steak nakrájame na plátky a podávame ho s jablkami a šalátom. Šalát pokvapkáme olivovým olejom a podávame s orechovým pestom.

