Lasagne z maslovej tekvice s Gorgonzolou a vlašským orechovým pestom
- Celkový čas 1 h 25 min
- 45 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
500 g Maslová tekvica (približne 0,5 kusu)
80 g Cibuľa (približne 1 kus)
4 strúč. Cesnak
1 čl Olivový olej
50 cl Voda
2 čl Sušený tymián
12 list Lasagne
90 g Syr Gorgonzola
25 cl Čerstvá hustá smotana
Soľ, korenie
200 g Vlašské orechy
40 g Strúhanka
100 g Strúhaný syr Parmesan
1 strúč. Cesnak
6 cl Olivový olej
10 cl Mlieko
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /8
Olúpte maslovú tekvicu a nakrájajte ju na kocky veľkosti 1 cm. Olúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na jemno.
Krok 2 /8
Na stredne veľkej nepriľnavej panvici zohrejte panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým Thermo-Signal úplne sčervenie, potom pridajte suroviny. Smažte cibuľu na olivovom oleji a keď začne mäknúť, pridajte maslovú tekvicu a nasekaný cesnak. Všetko sprudka opečte niekoľko minút. Miešajte drevenou lyžicou. Znížte teplotu, pridajte vodu a tymián, a varte 20 minút, kým maslová tekvica nebude dobre uvarená a veľmi mäkká. Ak je to potrebné, pridajte trochu viac vody alebo varte o niečo dlhšie.
Krok 3 /8
Všetko rozmixujte do hladka. Ak sa vám zdá pyré príliš husté, pridajte trošku vody.
Krok 4 /8
Pripravte omáčku (vlašský orechový pesto): V mixéri zmiešajte vlašské orechy, strúhanku, syr Parmesan, cesnak a olivový olej. Hrubo rozmixujte, potom postupne zrieďte mliekom, kým nezískate mierne pastovitú konzistenciu.
Krok 5 /8
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 6 /8
Vo veľkej nepriľnavej panvici naneste vrstvu pyré z maslovej tekvice (asi jednu tretinu). Pridajte niekoľko plátkov lasagní. Ak bude potrebné, rozbite ich na kúsky, aby pokryli celú panvicu. Na to pridajte jednu tretinu pyré z maslovej tekvice, polovicu vlašského orechového pesta a striedajte vrstvy, pričom poslednú vrstvu tvorte smotanou posypanou syrom Gorgonzola.
Krok 7 /8
Pečte 20 minút. Na získanie gratinovaného efektu dajte lasagne grilovať na 2 minúty a sledujte ich farbu.
Krok 8 /8
Podávajte ihneď!