Škoricové rolky
- Celkový čas 27 min
- 10 min
Príprava - 17 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
100 g Hladká múka
110 g Polotučný tvaroh
22 g Zmäknuté maslo
1 lyžica Prášok do pečiva
15 g Cukor
0.5 lyžica Mletá škorica
25 g Maslo
1.25 lyžice Cukor krupica
0.5 lyžica Mletá škorica
25 g Lučina
25 ml Smotana 33 %
0.5 lyžice Cukor
Príprava
Krok 1 /8
Nachystajte si všetky suroviny dopredu. Maslo by malo byť zmäknuté, aby sa do cesta dobre zapracovalo.
Krok 2 /8
Z múky, tvarohu, zmäknutého masla, prášku do pečiva, cukru a škorice vypracujte kompaktné cesto.
Krok 3 /8
Na náplň dajte rozpustiť maslo, pridajte cukor a škoricu. Dobre premiešajte.
Krok 4 /8
Cesto rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte. Pokiaľ sa vám bude lepiť, podsypte hladkou múkou.
Krok 5 /8
Vyvaľkané cesto potrite náplňou a radielkom nakrájajte na prúžky. Z celého cesta celkom 8 pruhov. Tj. z každej vyváľanej polovičky 4. Jednotlivé prúžky zrolujte do tvaru rolky.
Krok 6 /8
Rolky vyskladajte do koša teplovzdušnej fritézy. Ideálne na spodnú stranu využite papierový košíček alebo papier na pečenie. Dajte piecť.
Krok 7 /8
Na polevu spoločne vyšľahajte nátierkový syr, smotanu a cukor. Akonáhle vyberiete upečené rolky, ihneď ich potrite polevou.
Krok 8 /8
