Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Smažený chlieb s fetou

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 50 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    1 h 30 min

Suroviny

4 os.

  • 150 g Teplá voda

  • 1 sáčok Suché pekárske droždie (4 g)

  • 0.5 čl Cukor

  • 0.5 čl Soľ

  • 250 g Pšeničná múka

  • 1 pl Olivový olej

  • 150 g Grécky syr feta

  • 1 pl Sušené oregano

Príprava

Krok 1 /6

V malej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a pekárske droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, aby nedošlo k deaktivácii kvasníc.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáčok Suché pekárske droždie (4 g)
  • 0.5čl Cukor

Krok 2 /6

Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte zmes droždia a olivový olej. Cesto mieste, kým nebude hladké a pružné, približne 5 až 10 minút. Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáčok Suché pekárske droždie (4 g)
  • 0.5čl Cukor
  • 0.5čl Soľ
  • 250g Pšeničná múka
  • 1pl Olivový olej

Krok 3 /6

Vykysnuté cesto rozdeľte na šesť rovnako veľkých častí a jemne pomúčte pracovnú plochu. Každý kúsok cesta zľahka rozvaľkajte valčekom do tvaru malého okrúhleho bochníka. Každý kruh posypte rozdrobenou fetou a oreganom a potom každý bochník pevne uzavrite. Opäť zľahka rozvaľkajte valčekom.

  • 150g Grécky syr feta
  • 1pl Sušené oregano

Krok 4 /6

Panvicu s priemerom 28 cm rozohrejte na strednom ohni a potrite trochou olivového oleja. Pred opekaním surovín počkajte, kým termosignál úplne sčervenie. Naplnené bochníky vložte do horúcej panvice, pričom medzi nimi nechajte voľný priestor, aby sa neprilepili. V prípade potreby zopakujte.

  • 1pl Olivový olej

Krok 5 /6

Chlieb opekajte asi 2 minúty z každej strany, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu a syr sa nerozpustí. V polovici pečenia bochníky opatrne otočte, aby sa rovnomerne upiekli.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáčok Suché pekárske droždie (4 g)
  • 0.5čl Cukor
  • 0.5čl Soľ
  • 250g Pšeničná múka
  • 1pl Olivový olej
  • 150g Grécky syr feta

Krok 6 /6

Keď sú všetky bochníky upečené a zlatisté, vyberte ich z panvice a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť na mriežke.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáčok Suché pekárske droždie (4 g)
  • 0.5čl Cukor
  • 0.5čl Soľ
  • 250g Pšeničná múka
  • 1pl Olivový olej
  • 150g Grécky syr feta
  • 1pl Sušené oregano