Smažený chlieb s fetou
- Celkový čas 1 h 50 min
- 15 minPríprava 
- 5 minVarenie 
- 1 h 30 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 150 g Teplá voda 
- 1 sáčok Suché pekárske droždie (4 g) 
- 0.5 čl Cukor 
- 0.5 čl Soľ 
- 250 g Pšeničná múka 
- 1 pl Olivový olej 
- 150 g Grécky syr feta 
- 1 pl Sušené oregano 
Príprava
Krok 1 /6
V malej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a pekárske droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, aby nedošlo k deaktivácii kvasníc.
Krok 2 /6
Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte zmes droždia a olivový olej. Cesto mieste, kým nebude hladké a pružné, približne 5 až 10 minút. Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
Krok 3 /6
Vykysnuté cesto rozdeľte na šesť rovnako veľkých častí a jemne pomúčte pracovnú plochu. Každý kúsok cesta zľahka rozvaľkajte valčekom do tvaru malého okrúhleho bochníka. Každý kruh posypte rozdrobenou fetou a oreganom a potom každý bochník pevne uzavrite. Opäť zľahka rozvaľkajte valčekom.
Krok 4 /6
Panvicu s priemerom 28 cm rozohrejte na strednom ohni a potrite trochou olivového oleja. Pred opekaním surovín počkajte, kým termosignál úplne sčervenie. Naplnené bochníky vložte do horúcej panvice, pričom medzi nimi nechajte voľný priestor, aby sa neprilepili. V prípade potreby zopakujte.
Krok 5 /6
Chlieb opekajte asi 2 minúty z každej strany, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu a syr sa nerozpustí. V polovici pečenia bochníky opatrne otočte, aby sa rovnomerne upiekli.
Krok 6 /6
Keď sú všetky bochníky upečené a zlatisté, vyberte ich z panvice a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť na mriežke.

