Pikantné zemiaky
- Celkový čas 1 h 25 min
- 15 min
Príprava - 40 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
2 os.
0.5 kg Zemiaky
15 cl Olivový olej
1 pl Paprika
0.5 čl Soľ
0.5 čl Mletý cesnak
0.5 pl Oregano
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /6
Zemiaky umyjeme bez ošúpania. Nakrájame ich na štvrtiny, aby sa vytvorili hrubé plátky. Dáme ich do veľkej misy. Zalejeme vodou a necháme odstáť 30 minút.
Krok 2 /6
Scedíme a osušíme zemiaky. Pridáme olivový olej, papriku, soľ, cesnak a oregano a jemne premiešame, aby sa plátky dobre obalili.
Krok 3 /6
Vložíme ich do fritovacieho koša. Fritovací košík umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 4 /6
Zapneme prístroj. Zvolíme program AIR FRY na 180 °C a nastavíme čas pečenia na 40 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /6
Každých 10 minút plátky premiešame, aby sa zabezpečilo rovnomerné pečenie.
Krok 6 /6
Chipsy podávame so zeleným šalátom, majonézou alebo omáčkou podľa vlastného výberu. Môžeme ich podávať aj ako prílohu.