Španielske pikantné zemiaky „Bravas“
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (11)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY801D15 Čierná/Nerezová Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavo zelená/Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
800 g Zemiaky
1 pl Chuťovo neutrálny olej
Soľ a čierne korenie
4 Cesnak
1 Cibuľa
2 pl Olivový olej
2 pl Práškový cukor
400 g Lúpané paradajky
15 cl Voda
1 čl Mletá paprika
1 Chilli paprička vtáčie oko
Príprava
Krok 1 /6
Zemiaky ošúpte a opláchnite. Nakrájajte ich na 1,5 cm kocky. Vložte ich do nádoby a pridajte olej, soľ a korenie. Zmiešajte.
Krok 2 /6
Zemiaky vložte do spotrebiča vybaveného plechom. Začnite piecť.
Krok 3 /6
Každých 10 minút zemiaky premiešajte.
Krok 4 /6
Medzitým si pripravte omáčku. Ošúpte cesnak a cibuľu. Nakrájajte ich na malé kúsky. Olivový olej nalejte do hrnca na stredný oheň. Pridajte cesnak a cibuľu a varte 2 minúty. Pridajte cukor a nechajte ho rozpustiť.
Krok 5 /6
Pridajte plechovku lúpaných paradajok, vodu, papriku a chilli papričku. Zakryte a varte 15 minút. Keď je omáčka uvarená, vyberte chilli papričku a omáčku rozmixujte. Nechajte vychladnúť.
Krok 6 /6
Zemiaky naaranžujte na tanier a pridajte drevené špajle. Omáčku na namáčanie zemiakov podávajte bokom. Dobrú chuť!