Omeleta so špenátom a syrom ricotta
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
8 Čerstvé vajcia
125 g Syr ricotta
Soľ, korenie
1 pl Hladkolistá petržlenová vňať
1 pl Pažítka
1 pl Trebuľka
30 g Píniové oriešky
30 g Nesolené maslo
50 g Baby špenát
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /5
Pri varení na sporáku a/alebo v rúre nezabudnite odstrániť rukoväť Ingenio.
Krok 2 /5
Rozbite vajcia do misy. Pridajte syr ricotta a dochuťte soľou a korením. Opláchnite a nasekajte petržlen, pažítku a trebuľku. Pridajte ich k vajciam. Šľahajte, kým zmes nebude nadýchaná.
Krok 3 /5
Panvicu zahrejte a počkajte, kým sa Thermal-Signal nezmení na úplne pevne červenú. Píniové oriešky opražte na suchej panvici, občas premiešajte. Odložte stranou.
Krok 4 /5
Na panvicu pridajte maslo. Keď sa rozpustí, nalejte zmes vajec, ricotty a bylín. Omeletu varte a občas premiešajte stierkou.
Krok 5 /5
Na omeletu položte baby špenát a píniové oriešky a preložte ju ako šatôčku. Omeletu presuňte na tanier. Podávajte.