Vegetariánske lasagne so špenátom a ricottou
- Celkový čas 1 h 15 min
- 30 minPríprava 
- 45 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 800 g Čerstvý špenát 
- 300 g Cibuľa (približne 3 kusy) 
- 4 strúč. Cesnak 
- 1 čl Olivový olej 
- 500 g Ricotta 
- 5 cl Tekutá smotana (30% tuku) 
- 6 Vajcia 
- 12 list Lasagne 
- 50 g Strúhaný syr Parmezán 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Panvica 
Príprava
Krok 1 /7
Opláchnite a preberte špenát. Odstráňte všetky hrubé stonky a nasekajte listy. Ošúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich nadrobno.
Krok 2 /7
Na strednom ohni rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno, než začnete smažiť ingrediencie. Orestujte cibuľu na olivovom oleji a keď začne mäknúť, pridajte časť špenátu a varte niekoľko minút. Miešajte drevenou lyžicou. Znížte teplotu a postupne pridávajte špenát, pričom pravidelne miešajte drevenou lyžicou. Varte, kým špenát úplne nezvädne. Ku koncu varenia pridajte cesnak. Odložte bokom.
Krok 3 /7
Predhrejte rúru na 200°C.
Krok 4 /7
V šalátovej mise energicky vymiešajte vajcia, smotanu, ricottu a polovicu strúhaného syra Parmezán metličkou, kým nezískate hladkú zmes. Odložte.
Krok 5 /7
Na veľkej panvici natrite tretinu smotanovej zmesi. Vrstvite plátky lasagní. Ak treba, rozlomte ich na kúsky, aby ste pokryli panvicu. Pridajte polovicu špenátu, tretinu Parmezánu a ďalšiu tretinu smotany. Zakryte ďalšími plátkami lasagní. Opakujte postup a na záver pridajte zvyšnú smotanu. Posypte zvyškom Parmezánu na vrchu.
Krok 6 /7
Pečte 25 minút. Na gratinovaný efekt prepnite na funkciu grilu na 2 minúty, pričom pozorne sledujte farbu. Lasagne by mali byť zlatohnedé.
Krok 7 /7
Podávajte ihneď!

