Jahodovo-banánové špízy z lievancov
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
10 g Maslo
160 g Múka
1 sáčok Prášok do pečiva
1 štip. Soľ
2 Vajcia
2 čl Cukor
20 cl Polotučné mlieko
1 Banán
200 g Jahody
20 Špajle
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /8
Pri varení na plechu a/alebo v rúre nezabudnite odobrať rukoväť Ingenio.
Krok 2 /8
Maslo rozpustite v mikrovlnke alebo na panvici na miernom ohni.
Krok 3 /8
Do misy nasypte múku, prášok do pečiva a soľ. Uprostred urobte jamku a rozbite do nej vajcia.
Krok 4 /8
Opatrne premiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky. Pridajte rozpustené maslo a potom cukor.
Krok 5 /8
Postupne prilievajte mlieko, pričom sa uistite, že mlieko je dobre vstrebané, skôr než pridáte ďalšie.
Krok 6 /8
Rozohrejte panvicu na palacinky a počkajte, kým ukazovateľ teploty úplne nesčervenie. Nalievajte veľké kvapky cesta. Keď sa na povrchu lievancov začnú objavovať bublinky, otočte ich.
Krok 7 /8
Banán a jahody nakrájajte na plátky.
Krok 8 /8
Akonáhle sú lievance hotové, pripravte špízy: na špajdlu navlečte lievanec, plátok banánu, lievanec a plátok jahody. Môžete vyrobiť približne dvadsať špízov v závislosti od dĺžky použitých špajdlí. Ak vám zostane nejaké cesto, môžete lievance pripraviť nasledujúci deň.