Talianske fašiangové šišky so sultánkami
- Celkový čas 1 h 26 min
- 20 min
Príprava - 6 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (17)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová oceľ Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavo šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
1 sáčok Sušené droždie
1 pl Krupicový cukor
2 pl Teplá voda
2 Vajcia
16 cl Mlieko
75 g Krupicový cukor
30 g Roztopené maslo
1 štip. Soľ
250 g Hladká múka
70 g Hrozienka
40 g Píniové oriešky
Príprava
Krok 1 /9
Vodu zohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa tým zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie nechajte rehydratovať vo vode a pridajte 1 čajovú lyžičku cukru. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odstáť. Droždie by malo byť rozpustené.
Krok 2 /9
Do veľkej nádoby rozbite vajcia. Pridajte mlieko, zvyšok cukru, roztopené maslo a soľ. Dobre premiešajte.
Krok 3 /9
Do zmesi vajec a mlieka pridajte droždie. Postupne primiešavajte múku, kým nevznikne hladké cesto.
Krok 4 /9
Pridajte hrozienka a píniové oriešky. Cesto hneťte, kým nie je hladké a pružné.
Krok 5 /9
Cesto nechajte odpočívať v zakrytej nádobe na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Krok 6 /9
Plech vyložte papierom na pečenie.
Krok 7 /9
Pomocou cukrárskeho vrecka vytvorte na podložke spotrebiča malé guľôčky. Spustite proces smaženia.
Krok 8 /9
Šišky smažte dozlatista, v prípade potreby ich rozdeľte do viacerých dávok.
Krok 9 /9
Šišky si vychutnajte teplé priamo z rúry.