Tekvicový krém s kurkumou
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (4)
Suroviny
6 os.
1 ks Tekvica Hokaido
1 ks Cibuľa
1 čl Čerstvý zázvor
1 lyžica Kurkuma
200 ml Kokosové mlieko
0.5 l Vývar
1 lyžica Trstinový cukor
Soľ
Korenie
Rastlinný olej
0.5 ks Limetka
Koriander
Príprava
Krok 1 /5
Tekvicu očistite od semienok a šupky a nakrájajte ju na menšie kúsky. Nadrobno nasekajte cibuľu a kúsok zázvoru.
Krok 2 /5
V hrnci rozohrejte olej, orestujte cibuľu, pridajte zázvor, kúsky tekvice a posypte ich lyžicou cukru. Nechajte skaramelizovať.
Krok 3 /5
Vmiešajte lyžicu kurkumy, osolte a okoreňte. Zalejte vývarom tak, aby bola zelenina ponorená, a varte do mäkka. V prípade potreby vývar dolejte.
Krok 4 /5
Polievku rozmixujte v stolnom mixéri spolu s kokosovým mliekom do hladkej omáčkovitej konzistencie a pokvapkajte limetkou.
Krok 5 /5
Dochutíme, premiešame a na tanieri podávame s koriandrom a opečenými tekvicovými semienkami.









