Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hrubý steak so štyrmi exotickými koreniami

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

4 os.

  • 0.25 čl Voatsiperifery (alebo kubebové) korenie

  • 10 Sarawacké korenie

  • 1 čl Sečuánske korenie

  • 2 strúč. Cesnak

  • 20 cl Hovädzí vývar

  • 4 Dlhé korenie

  • 10 cl Sladká smotana

  • Fleur de sel

  • 1 čl Kukuričný škrob

  • 1 plátok Rastlinný olej

  • 1 hru. Nesolené maslo

  • 4 Hrubé steaky

  • 3.5 pl Koňak

  • 1 čl Ružové korenie

Príslušenstvo

  • Hrnce a panvice Ingenio
    Hrnce a panvice Ingenio

Príprava

Krok 1 /10

Pri varení na sporáku alebo v rúre nezabudnite odstrániť rukoväť Ingenio.

Krok 2 /10

Pestíkom rozdrvte Voatsiperifery korenie, Sarawacké korenie a Sečuánske korenie. Cesnak ošúpte a prekrojte na polovicu.

  • 0.25čl Voatsiperifery (alebo kubebové) korenie
  • 10 Sarawacké korenie
  • 1čl Sečuánske korenie
  • 2strúč. Cesnak

Krok 3 /10

Do panvice dajte hovädzí vývar a priveďte ho do varu. Pridajte 3 už spomenuté korenia, smotanu a cesnak. Posolte podľa chuti. Varte 5 minút.

  • 0.25čl Voatsiperifery (alebo kubebové) korenie
  • 10 Sarawacké korenie
  • 1čl Sečuánske korenie
  • 2strúč. Cesnak
  • 20cl Hovädzí vývar
  • 4 Dlhé korenie
  • 10cl Sladká smotana
  • Fleur de sel

Krok 4 /10

Nalejte do misky a nechajte lúhovať 30 minút. Panvicu umyte a znova postavte na oheň.

Krok 5 /10

Odstráňte strúčky cesnaku. Kukuričný škrob rozmiešajte s 2 polievkovými lyžicami vody.

  • 1čl Kukuričný škrob

Krok 6 /10

Rozohrejte panvicu a počkajte, až kým sa Thermo-Signal úplne zafarbí na červeno. Pridajte olej. V oleji rozpustite maslo, pridajte 4 hrubé steaky a opečte ich do zhnednutia.

  • 1plátok Rastlinný olej
  • 1hru. Nesolené maslo
  • 4 Hrubé steaky

Krok 7 /10

Otočte ich a opečte z druhej strany do zhnednutia a dosiahnite požadovanú prepečenosť. Položte ich na tanier. Zakryte alobalom. Prebytočný tuk odstráňte.

Krok 8 /10

Deglazujte panvicu koňakom a ak je to potrebné, zoškrabte šťavy zo dna.

  • 3.5pl Koňak

Krok 9 /10

Pridajte koreninovú omáčku a ružové korenie a omáčku zahustite riedeným kukuričným škrobom. Vložte hrubé steaky a hovädzí vývar. Zohrievajte 1 minútu.

  • 1čl Ružové korenie

Krok 10 /10

Ihneď podávajte a upozornite, že dlhé korenie nie je na konzumáciu.