Hrubý steak so štyrmi exotickými koreniami
- Celkový čas 1 h
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
0.25 čl Voatsiperifery (alebo kubebové) korenie
10 Sarawacké korenie
1 čl Sečuánske korenie
2 strúč. Cesnak
20 cl Hovädzí vývar
4 Dlhé korenie
10 cl Sladká smotana
Fleur de sel
1 čl Kukuričný škrob
1 plátok Rastlinný olej
1 hru. Nesolené maslo
4 Hrubé steaky
3.5 pl Koňak
1 čl Ružové korenie
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /10
Pri varení na sporáku alebo v rúre nezabudnite odstrániť rukoväť Ingenio.
Krok 2 /10
Pestíkom rozdrvte Voatsiperifery korenie, Sarawacké korenie a Sečuánske korenie. Cesnak ošúpte a prekrojte na polovicu.
Krok 3 /10
Do panvice dajte hovädzí vývar a priveďte ho do varu. Pridajte 3 už spomenuté korenia, smotanu a cesnak. Posolte podľa chuti. Varte 5 minút.
Krok 4 /10
Nalejte do misky a nechajte lúhovať 30 minút. Panvicu umyte a znova postavte na oheň.
Krok 5 /10
Odstráňte strúčky cesnaku. Kukuričný škrob rozmiešajte s 2 polievkovými lyžicami vody.
Krok 6 /10
Rozohrejte panvicu a počkajte, až kým sa Thermo-Signal úplne zafarbí na červeno. Pridajte olej. V oleji rozpustite maslo, pridajte 4 hrubé steaky a opečte ich do zhnednutia.
Krok 7 /10
Otočte ich a opečte z druhej strany do zhnednutia a dosiahnite požadovanú prepečenosť. Položte ich na tanier. Zakryte alobalom. Prebytočný tuk odstráňte.
Krok 8 /10
Deglazujte panvicu koňakom a ak je to potrebné, zoškrabte šťavy zo dna.
Krok 9 /10
Pridajte koreninovú omáčku a ružové korenie a omáčku zahustite riedeným kukuričným škrobom. Vložte hrubé steaky a hovädzí vývar. Zohrievajte 1 minútu.
Krok 10 /10
Ihneď podávajte a upozornite, že dlhé korenie nie je na konzumáciu.