Vegánske karfiolové nugetky
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 Karfiol
1 pl Údená paprika
1 pl Sójová omáčka
1 čl Soľ
1 štip. Korenie
Niekoľko ryžových papierov
Rastlinný olej
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /9
Nakrájajte karfiol na ružičky.
Krok 2 /9
V Multipote priveďte vodu do varu a varte karfiolové ružičky 5 až 7 minút.
Krok 3 /9
Sceďte ružičky a zmiešajte ich so sójovou omáčkou, údenou paprikou, soľou a korením v miske.
Krok 4 /9
Ryžový papier rozrežte na štvrtiny.
Krok 5 /9
Pre každú ružičku: vložte jeden kúsok ryžového papiera do vody, aby zmäkol, a potom ním obalte ružičky. Ryžový papier sa po vyschnutí zlepí a dokonale udrží obaľovanie na ružičke. Môžete vložiť viaceré kúsky ryžového papiera do vody pri obaľovaní ružičiek.
Krok 6 /9
Do Multipotu nalejte 2 cm rastlinného oleja a zohrejte ho na stredne vysokú teplotu. Môžete otestovať, či je dosť horúci, tak, že doň pustíte kúsok ryžového papiera. Ak zasyčí, môžete začať.
Krok 7 /9
Jemne vložte «nugetky» do Multipotu, po 5 kusoch, aby sa neprilepili na seba.
Krok 8 /9
Vypražte ich 2-3 minúty, kým obaľovanie nebude chrumkavé.
Krok 9 /9
Keď sú hotové, preneste ich na papierový obrúsok, aby sa odstránil nadbytočný olej.