Vegánske burgery
- Celkový čas 50 min
- 20 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 10 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 100 g Nasekaná červená kapusta 
- 75 g Strúhané mrkvy 
- 60 g Vegánska majonéza 
- 1 pl Jablčný ocot 
- 0.5 čl Mletý cesnak 
- 1.5 sáčok Kúsky čistého chlebovníka (celková čistá hmotnosť po scedení: 440 g) 
- 4 Vegánske burgerové žemle 
- 110 g Barbecue omáčka 
- Soľ, korenie 
- 1.5 čl Údená paprika 
- 8 kvap. Tekutý dym 
Príprava
Krok 1 /5
Na kapustový šalát: Dáme do nádoby surovú zeleninu. Pridáme vegánsku majonézu, jablčný ocot, mletý cesnak, soľ a korenie. Premiešame a marinujeme v chladničke aspoň jednu hodinu. Čím dlhšie marinujeme, tým jemnejší bude kapustový šalát. Čím kratší čas marinovania, tým chrumkavejší bude kapustový šalát. Upravíme podľa chuti.
Krok 2 /5
Vo veľkej nádobe rozdrobíme prstami kúsky chlebovníka, kým nebudú podobné textúre trhaného bravčového mäsa. Zalejeme vodou a necháme odstáť 5 – 10 minút. Znovu opláchneme a vytlačíme z chlebovníka čo najviac tekutiny. Vrátime chlebovník do nádoby a pridáme barbecue omáčku, soľ, korenie, údenú papriku, tekutý dym a premiešame.
Krok 3 /5
Umístíme zmes do zariadenia vybaveného tanierem. Spustíme proces varenia.
Krok 4 /5
V polovici varenia premiešame.
Krok 5 /5
Usporiadame barbecue chlebovník na burgerové žemle a navrch dáme kapustový šalát. Podávame s harmonikovými zemiakmi.

